Hemelwaterafvoeren

Wij verzorgen graag de levering, aanleg en onderhoud van uw dakgoot, zinkwerk en/of dakbedekking. Het aanleggen van een goede en juiste dakgoot is vakmanschap. Omdat er veel verschillende typen huizen zijn is het de kunst juist dat materiaal te gebruiken dat geschikt is voor uw woning.

Dakgoten raken een aantal keer per jaar vol met bladeren en zand waardoor uw dakgoten worden aangetast. Zonder onderhoud heeft u grote kans op lekkages, verstoppingen of overstromingen. Het tijdig schoonmaken van uw dakgoot is daarom dan ook van het grootste belang.

Natuurlijk kan er lekkage ontstaan op diverse plekken. Zowel op het dak van de woning, als op de daken van garages, schuur of afdak. Daarnaast kan water dat langs de muur stroomt  zich gaan nestelen achter de buitenmuur. En hierdoor kunnen schimmels en andere ongewenste effecten ontstaan die zeer moeilijk te bestrijden zijn en behoorlijk wat kosten met zich meebrengen. En natuurlijk zorg een slechte regenwaterafvoer ervoor dat houtrot op allerlei plekken kan gaan toeslaan. Hierbij moet u denken aan houten kozijnen, gevelbekleding en sierlijsten en boeiboorden waarmee daken zijn afgewerkt. Uw dakgoot en regenpijp kunnen zelf begroeid raken als er niet regelmatig gereinigd wordt. Dit zorgt voor extra schade. Daarnaast vinden muggen stilstaand water een ideale plek om te gedijen.

Dakgoot en afvoer jaarlijks reinigen.

Als deze problemen zijn te voorkomen door jaarlijks de dakgoten en regenpijpen schoon te maken en te controleren. Vooral de herfst en winter zorgen voor veel bladafval en takken die de goede regenwaterafvoer blokkeren. Een jaarlijkse reinigings- en controlebeurt door Jos Lausberg & zn uitgevoerd voorkomt veel problemen. En u bespaart zich hiermee heel wat kosten doordat uw gevel minder snel gereinigd moet worden en het houtwerk veel langer meegaat.

Dakgoot laten reinigen door een vakman.

Het zelf reinigen van de dakgoot is niet ongevaarlijk. Daarom kunt u er ook voor kiezen dit te laten doen door de vakmensen van Jos Lausberg & zn. Over het algemeen vallen de kosten voor het reinigen van de goten wel mee. Maar de prijs is sterk afhankelijk van de situatie, staat en de hoogte van het pand.

Wat is een bladvanger?

Een van de belangrijkste redenen waarom een dakgoot overloopt of lekt is omdat de afvoer vol is gelopen met bladeren en ander afval dat door regen en wind de afvoer heeft weten te bereiken. Door op de afvoer naar de regenpijp een zogenaamde bladvanger te plaatsen is de kans dat deze verstopt raakt aanzienlijk verkleind. Een bladvanger is dus een ijzeren rooster dat geplaatst kan worden in de dakgoot boven de regenpijp om verstoppingen te voorkomen. Bladvangers zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar.

Aanleggen en schoonmaken van dakgoten!

Moet uw dakgoot gerepareerd of vervangen worden? Haagsche Dakwerken is de professional voor het repareren of vervangen van uw dakgoot. Wij hebben ruime ervaring in het repareren of vervangen van dakgoten en daken.

Totale service
Wij bieden u totale service bij het repareren van uw lekke dakgoot. Behalve de reparatie van de dakgoot worden ook de afvoergoten uitvoerig nagekeken en schoongemaakt. Wij installeren ook compleet nieuwe dakgoten van hoogwaardige materialen.

Contact en offerte

Een vraag of offerte, terubelverzoek aanvragen?

Start typing and press Enter to search