Lausberg Dakdekkers

Een degelijk en betrouwbaar dak, dat elk weertype van ons Nederlandse klimaat kan doorstaan, vraagt om gemotiveerde vakmensen en de juiste materialen. Bij Lausberg & zn bent u aan het juiste adres: wij kunnen uw dak vernieuwen, renoveren of repareren – tegen een scherpe prijs en aantrekkelijke garantievoorwaarden. Vooraf krijgt u een gratis en heldere prijsopgave.

Platte Daken

Een groot deel van platte daken voeren wij uit met bitumen. Dit materiaal heeft een hoge weerstand, is onderhoudsarm en geschikt voor recycling. Bitumineuze daken zijn bijna altijd voorzien van een gemodificeerde toplaag en hebben een lange levensduur – die nog langer verlengd kan worden door het aanbrengen van een grind- of leislag laag. De ondergrond waarop de nieuwe dakbedekking wordt aangebracht is erg belangrijk. Voordat het nieuwe dak wordt aangebracht voeren wij een grondige controle uit en herstellen de ondergrond waar nodig.Om lekkage en andere overlast te voorkomen is het van belang om uw dak regelmatig schoon te maken en te controleren op kleine mankementen zodat deze snel verholpen kunnen worden.Onze tarieven voor een nieuw dak omvatten de werkzaamheden van A tot Z: Van het slopen en afvoeren van het oude dak tot en met de dakrand afwerking. Hierdoor weet u direct waar u aan toe bent!

Prijzen

 • Bitumen dak vanaf  € 30 m2
 • Mastiek dak vanaf  € 50,00 m2

Wij geven 12,5 jaar garantie op onze hoogstaande kwaliteit dakbedekking.

Zinken Daken

Lausberg & zn heeft jarenlange ervaring met alle voorkomende zinkwerken: Van complete daken en dakgoten tot dakkapellen en van erkers tot dak- en gevellijsten.

Zink is een duurzaam materiaal met een bijzonder lange levensduur – wij gebruiken onder andere titaanzink en rheinzink, dat ongeveer 30 jaar meegaat – en bieden woningen en gebouwen een effectieve bescherming tegen weer en wind. Zink komt door de vele verwerkingsmogelijkheden in allerlei bouwstijlen tot zijn recht. ‘Anno nu’ zijn het vooral moderne woningen met een strakke uitstraling waarbij de zinken dakbedekking toegepast wordt. Op dakgebied kan met zink praktisch alles door ons vervaardigd en gerepareerd worden. Naast zinken constructies, kunnen onze dakspecialisten uw pand ook voorzien van koperen of zinken hemelwaterafvoeren.

De ondergrond waarop de nieuwe dakbedekking wordt aangebracht is erg belangrijk. Voordat het nieuwe dak wordt aangebracht voeren wij een grondige controle uit en herstellen de ondergrond waar nodig.

Onze tarieven voor een nieuw dak omvatten de werkzaamheden van A tot Z: Van het slopen en afvoeren van het oude dak tot en met de dakrand afwerking. Hierdoor weet u direct waar u aan toe bent!

Prijzen

 • Zinken dak vanaf  € 30 m2
 • Zinken goten vanaf € 50,00 per meter
 • Zinken deklijsten vanaf € 25,00 per meter

Wij geven 12,5 jaar garantie op onze hoogstaande kwaliteit dakbedekking.

Onze leveranciers

 • Braber
 • TN Groep
 • Bik.nl

Dakbedekking

In Nederland is de dakpan de meest voorkomende vorm van dakbedekking. Dakpannen zijn duurzaam, onbrandbaar en plaatselijk te vervangen. Bij het kiezen van de juiste dakpan – er zijn vele modellen, kleuren en kwaliteiten beschikbaar – moet naast dat het er natuurlijk mooi uit moet zien, ook rekening worden gehouden met bijvoorbeeld de dakconstructie en eventuele voorschriften van de gemeente.

Bij Lausberg & zn kunt u terecht voor alle soorten dakpannen; van keramische, betonnen of geglazuurde pannen tot aan een platte- of oud-Hollandse pan. De daken worden gebouwd met de juiste aansluitingen op dakonderbrekingen zoals schoorstenen, dakvensters en doorvoeren. Wij geven u hierover graag advies! De ondergrond waarop de nieuwe dakpannen worden aangebracht is erg belangrijk. Voordat het nieuwe dak wordt aangebracht voeren wij een grondige controle uit en herstellen de ondergrond waar nodig.

Onze tarieven voor een nieuw dak omvatten de werkzaamheden van A tot Z: Van het slopen en afvoeren van het oude dak tot en met de dakrand afwerking. Hierdoor weet u direct waar u aan toe bent!

Prijzen

 • Pannendak vanaf  €75,00 m2

Wij geven 15 jaar garantie op onze hoogstaande kwaliteit dakbedekking.

Leien Daken

Leien zijn al lang niet meer alleen op kerken, kloosters en kastelen te bewonderen. Daken én gevels van gebouwen en woningen worden met dit fraaie, duurzame product bedekt.

De lei kan door haar vlakke vorm prima worden gecombineerd met andere materialen, zoals koper en zink. De afmeting van de lei maakt vele – ook gebogen – dakvormen mogelijk. Elke lei wordt bevestigd met leihaken of leinagels. Hierdoor wordt onder alle omstandigheden een stormvaste verbinding verkregen.

Er zijn twee typen lei, natuurlei en vezelcement lei. Natuurlei wordt uitgehakt in leigroeves in Spanje, Engeland en Noorwegen. Vezelcement lei heeft dezelfde eigenschappen als natuurlei maar is minder kostbaar. Een leien dak geeft een geheel eigen karakter aan een woning of gebouw: de kleur van de lei loopt uiteen van grijs tot groen en zelfs rood en donkerblauw. Wij adviseren u graag.

Voordat het nieuwe dak wordt aangebracht voeren wij een grondige controle uit en herstellen de ondergrond waar nodig.

Onze tarieven voor een nieuw dak omvatten de werkzaamheden van A tot Z: Van het slopen en afvoeren van het oude dak tot en met de dakrand afwerking. Hierdoor weet u direct waar u aan toe bent!

Prijzen

 • Leien dak vanaf  €80,00 m2

Wij geven 15 jaar garantie op onze hoogstaande kwaliteit dakbedekking.

Schoorstenen

Vrijwel dagelijks gebeuren er ongelukken die te wijten zijn aan de slechte conditie van schoorstenen op de Haagse daken. In veel landen is het wettelijk verplicht om schoorstenen minimaal 1 x per jaar te controleren. In Nederland is dit niet wettelijk geregeld maar zeker niet minder belangrijk. Vele ongelukken zijn te voorkomen door goed onderhoud en regelmatige inspectie van uw schoorsteen. Voorwaarde is dan wel dat dit door een deskundige schoorsteen specialist wordt gedaan. Wij controleren uw schoorsteen op vogelnesten, stenen of bladeren. Daarnaast kunnen door wisseling van kou en warmte kunnen scheuren ontstaan in schoorstenen, of er kan aanslag ontstaan. Jos Lausberg & zn zorgt ervoor dat uw schoorsteen in top-conditie blijft. Naast dat we niet alleen uw schoorsteen kunnen vegen, wij zijn ook gespecialiseerd in het renoveren of vernieuwen van uw schoorsteen.

Prijzen

 • Schoorsteen inspectie €
 • Schoorsteen vegen €

Hemelwaterafvoeren

Wij verzorgen graag de levering, aanleg en onderhoud van uw dakgoot, zinkwerk en/of dakbedekking. Het aanleggen van een goede en juiste dakgoot is vakmanschap. Omdat er veel verschillende typen huizen zijn is het de kunst juist dat materiaal te gebruiken dat geschikt is voor uw woning.

Dakgoten raken een aantal keer per jaar vol met bladeren en zand waardoor uw dakgoten worden aangetast. Zonder onderhoud heeft u grote kans op lekkages, verstoppingen of overstromingen. Het tijdig schoonmaken van uw dakgoot is daarom dan ook van het grootste belang.

Natuurlijk kan er lekkage ontstaan op diverse plekken. Zowel op het dak van de woning, als op de daken van garages, schuur of afdak. Daarnaast kan water dat langs de muur stroomt  zich gaan nestelen achter de buitenmuur. En hierdoor kunnen schimmels en andere ongewenste effecten ontstaan die zeer moeilijk te bestrijden zijn en behoorlijk wat kosten met zich meebrengen. En natuurlijk zorg een slechte regenwaterafvoer ervoor dat houtrot op allerlei plekken kan gaan toeslaan. Hierbij moet u denken aan houten kozijnen, gevelbekleding en sierlijsten en boeiboorden waarmee daken zijn afgewerkt. Uw dakgoot en regenpijp kunnen zelf begroeid raken als er niet regelmatig gereinigd wordt. Dit zorgt voor extra schade. Daarnaast vinden muggen stilstaand water een ideale plek om te gedijen.

Dakgoot en afvoer jaarlijks reinigen.

Als deze problemen zijn te voorkomen door jaarlijks de dakgoten en regenpijpen schoon te maken en te controleren. Vooral de herfst en winter zorgen voor veel bladafval en takken die de goede regenwaterafvoer blokkeren. Een jaarlijkse reinigings- en controlebeurt door Jos Lausberg & zn uitgevoerd voorkomt veel problemen. En u bespaart zich hiermee heel wat kosten doordat uw gevel minder snel gereinigd moet worden en het houtwerk veel langer meegaat.

Dakgoot laten reinigen door een vakman.

Het zelf reinigen van de dakgoot is niet ongevaarlijk. Daarom kunt u er ook voor kiezen dit te laten doen door de vakmensen van Jos Lausberg & zn. Over het algemeen vallen de kosten voor het reinigen van de goten wel mee. Maar de prijs is sterk afhankelijk van de situatie, staat en de hoogte van het pand.

Wat is een bladvanger?

Een van de belangrijkste redenen waarom een dakgoot overloopt of lekt is omdat de afvoer vol is gelopen met bladeren en ander afval dat door regen en wind de afvoer heeft weten te bereiken. Door op de afvoer naar de regenpijp een zogenaamde bladvanger te plaatsen is de kans dat deze verstopt raakt aanzienlijk verkleind. Een bladvanger is dus een ijzeren rooster dat geplaatst kan worden in de dakgoot boven de regenpijp om verstoppingen te voorkomen. Bladvangers zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar.

Aanleggen en schoonmaken van dakgoten!

Moet uw dakgoot gerepareerd of vervangen worden? Haagsche Dakwerken is de professional voor het repareren of vervangen van uw dakgoot. Wij hebben ruime ervaring in het repareren of vervangen van dakgoten en daken.

Totale service
Wij bieden u totale service bij het repareren van uw lekke dakgoot. Behalve de reparatie van de dakgoot worden ook de afvoergoten uitvoerig nagekeken en schoongemaakt. Wij installeren ook compleet nieuwe dakgoten van hoogwaardige materialen.

Isolatie

Een goede isolatie kan een flinke energiebesparing opleveren, zeker wanneer de zolder of aanbouw als leefruimte wordt gebruikt en verwarmd wordt. Ieder soort dak heeft een eigen aanpak van isolatie. Bij een schuin (pannen)dak kan aan de binnen- of buitenzijde van het dakbeschot isolatiemateriaal  aangebracht worden. Bij platte daken wordt meestal de buitenkant geïsoleerd.

Verkeerde isolatie kan vochtproblemen geven, waardoor houten delen in uw dakconstructie kunnen gaan rotten, en stalen balken kunnen gaan doorroesten. Hier kan men pas na vele jaren achterkomen. Herstellen kost dan vaak meer geld dan de besparing door isolatie.  Laat daarom snel uw dak inspecteren en laat u adviseren over onze isolatiemogelijkheden. Wij gebruiken de juiste materialen zodat er geen condensvorming kan ontstaan.

Overige Diensten

Wij kunnen op het gebied van daken alle denkbare werkzaamheden aanbieden. Van het maken van  loodslabben tot het installeren van dakkapellen en het repareren, schoonmaken of vernieuwen van  hemelwaterafvoeren. Vraag naar de mogelijkheden, wij helpen u graag.

Tarieven Dakdekkers

Wij bieden u goede service en kwaliteit, en altijd binnen de de gestelde termijn. Belt u gerust voor een prijsopgaaf op maat. Hieronder vindt u alvast enkele indicaties:

 • Bitumen dak vanaf  € 30 m2
 • Mastiek dak vanaf  € 50,00 m2
 • Zinken dak vanaf  € 30 m2
 • Zinken goten vanaf € 50,00 per meter
 • Zinken deklijsten vanaf € 25,00 per meter
 • Pannendak vanaf  €75,00 m2
 • Leien dak vanaf  €80,00 m2

Onze leveranciers

 • Braber
 • TN Groep
 • Bik.nl
Contact en offerte

Een vraag of offerte, terubelverzoek aanvragen?

Start typing and press Enter to search